Горох промити та залити великою кількістю води, залишити на ніч (ця кількість води в рецепті не вказано). Перед приготуванням злити воду та промити горох. Перекласти горох у чашу блендера, додати чисту воду, соду, сіль, спеції та збити в однорідну масу. Спеції можуть бути різні, на ваш смак. За принципами Аюрведи з бобовими добре поєднується асафетида, а якщо ви вживаєте цибулю та часник, то їх також можна додати у сушеному вигляді.
Перекласти горохове пюре у глибоку ємність, додати олію та перемішати.
Додати псиллиум і перемішати. Якщо псиллиум великий, краще його змолоти попередньо в кавомолці.
Додати оцет і добре вимішати тісто, накрити рушником і залишити на 15 хвилин|мінути|. Розігріти духовку за цей час до 180 градусів.
Мокрими руками сформувати батони, зробити косі надрізи ножем та поставити випікатися у розігрітій духовці на 30–35 хвилин. За бажанням можна випекти один великий батон, тоді час випікання необхідно збільшити до 45-50 хвилин.