JNL - приватне виробничо-торгове підприємство

+38 (0462) 672100

Ця індійська закуска має всі шанси стати настільки популярною на Заході, як солоні крекери. Чаклі являють собою хрусткі спіралі із суміші горохового та рисового борошна. Щоб надати тесту форму спіралей, його видавлюють із кондитерського шприца або мішечка із зірчастим наконечником.
Час приготування: 35 хв
Вихід: 24 шт.

 

Інгредієнти:

1 1/4 склянки (150г) просіяного горохового борошна (бажано з нуту - турецького горошку)
1/2 склянки (80 г) рисового борошна великого помелу або меленого рису
11/4 чайн. ложки солі
11/4 чайн. ложки меленого гострого червоного перцю (кайєнського)
1/4 чайні. ложки порошкової жовтої асафетиди
1 тріска соди
1/4 склянки (40 г) насіння кунжуту
3 ст. ложки свіжого або сухого кокосового тертого горіха
1 ст. ложка рослинної олії
3/4 склянки (180 мл) води
топлене або рослинне масло для фритюру

 

Насипте горохове борошно в чавунну каструлю, поставте на середній вогонь і підсмажуйте без олії 3-4 хв, поки борошно не потемніє.

Перекладіть горохове борошно у велику миску, додайте рисове борошно, сіль, кайенський перець, асафетиду, соду, насіння кунжуту і кокос і перемішайте. по структурі з холодною м'ятою картоплею. При необхідності додайте трохи борошна або води. Розділіть тісто на 2 чи 3 порції.

 

Змастіть маслом зсередини кондитерський мішечок або шприц кондитерський і покладіть туди одну порцію тесту. Прокладіть лист алюмінієвою фольгою і змастіть фольгу олією. Рівномірним тиском вичавлюйте тісто з кондитерського мішечка або шприца і круговим рухом укладайте у вигляді безперервної спіралі, починаючи з центру, щоб вийшов кружечок діаметром 5 см. Таким чином сформуйте всі чаклі.

 

Налийте стільки топленої або рослинної олії у фритюрницю або чавунний котел, щоб його шар склав 7 см, і нагрійте до 170 ° С. За допомогою лопаточки перекладіть в гарячу олію 8-10 чаклі або стільки, скільки може вільно поміститися на поверхні олії. Смажте по 3-4 хв кожну сторону, поки чаклі не стануть золотисто-коричневими і хрусткими. Вийміть шумівкою та осушіть паперовими серветками. Підсмажте подібним чином та інші спіралі. Подавайте, остудивши до кімнатної температури. Чаклі можна зберігати у герметичному посуді 2-3 тижні.