JNL - приватне виробничо-торгове підприємство

+38 (0462) 672100

Складові

Сушений горох: 250 грам

цибуля: 1 (середній розмір) нарізана свіжа кінза перець

чилі: 1 шт сіль: 1 чайна ложка

порошок куркуми: чверть чайної ложки

червоний мелений чилі: чверть чайної ложки

соняшникова олія (для смаження)

Для соусу:

помідори: 1 (середній розмір)

цибуля: 1 (маленький)

часник: 2 зубчики

борошно: 1 ст. л.

соняшникова олія: 1 ст. л.

тертий корінь імбиру: 1 чайна ложка

вода: 110 мл

порошок куркуми: 0,5 чайної ложки

порошок кмину: 0,5 чайної ложки

червоний мелений чилі: 0,5 чайної ложки

порошок коріандру: 0,5 чайної ложки

сіль: чверть чайної ложки.

Рецепт приготування

1. Спочатку залийте горох водою і залиште набухати на ніч. Потім злийте воду, подрібніть половину гороху в м'ясорубці до однорідного стану, а іншу половину, щоб залишилися більші шматочки. Потім змішайте обидві маси в одному контейнері.

2. Очистити цибулю, дрібно нарізати. Видаліть насіння з перцю чилі та дуже дрібно наріжте.

3. Змішайте горохову масу з цибулею, перцем чилі, кінзою та приправте спеціями. Добре перемішайте масу.

4. Нагрійте достатньо олії в сковороді на середньому вогні. Візьміть одну столову ложку горохової маси і сформуйте круглі круги діаметром близько 6 сантиметрів і товщиною 0,5 сантиметра, помістіть в гарячу олію і обсмажте з обох боків, доки стейки не підрум'яняться. Випікайте кожен стейк близько 4 хвилин.

5. Покладіть смажені стейки на паперовий рушник, щоб увібрати масло. Запікати усі стейки таким чином.

6. Соус: очистити та нарізати цибулю. Очистити та нарізати зубчики часнику. Розріжте помідор на невеликі кубики. Нагрійте масло на сковороді на середньому вогні, додайте цибулю і смажте до м'якості.

7. Потім додайте часник, помідор, тертий корінь імбиру та спеції. Перемішати та смажити близько 60 секунд. Потім додати борошно, добре перемішати, смажити ще 60 секунд. Нарешті додати воду, розмішати і довести до кипіння.

8. Потім зменшіть вогонь і варіть соус ще 5 хвилин, залиште трохи охолоне. Подрібніть соус блендером до однорідного стану, або, якщо хочете, залиште грудочки.

9. Нарешті, подайте стейки з соусом каррі та ваші улюблені овочі або салат.

Смачного!