Млинці на основі горохового борошна – це цікава та нестандартна страва. Воно відрізняється масою позитивних властивостей, зумовлене це багатим на амінокислоти та вітаміни, склади.
Складові:
- 0,5 літра молока,
- дві склянки борошна з гороху,
- три яйця,
- чайну ложку цукру,
- щіпку солі,
- олія для смаження.
Готуємо так:
- Готуємо тісто - змішуємо горохове борошно, і сиплемо через сито, щоб борошно стало повітряним. Додаємо цукор та сіль.
- Додаємо яйця, перемішуємо, доки маса не стане однорідною.
- Додаємо цукор та сіль.
- Ллємо молоко тонким струмком, постійно перемішуючи.
- Додаємо столову ложку соняшникової (кукурудзяної, оливкової) олії, тісто не повинно бути густим, а трохи в'язким, але рідким і текучим.
- Олію розливаємо тонким шаром на сковороді, виливаємо тісто і смажимо з двох боків.
Млинці можна подавати з варенням, медом. Іноді їх змащують густою сметаною. Але також можна застосовувати будь-яку іншу начинку.