JNL - приватне виробничо-торгове підприємство

+38 (0462) 672100

Млинці на основі горохового борошна – це цікава та нестандартна страва. Воно відрізняється масою позитивних властивостей, зумовлене це багатим на амінокислоти та вітаміни, склади.

 

Складові:

  • 0,5 літра молока,
  • дві склянки борошна з гороху,
  • три яйця,
  • чайну ложку цукру,
  • щіпку солі,
  • олія для смаження.

Готуємо так:

  1. Готуємо тісто - змішуємо горохове борошно, і сиплемо через сито, щоб борошно стало повітряним. Додаємо цукор та сіль.
  2. Додаємо яйця, перемішуємо, доки маса не стане однорідною.
  3. Додаємо цукор та сіль.
  4. Ллємо молоко тонким струмком, постійно перемішуючи.
  5. Додаємо столову ложку соняшникової (кукурудзяної, оливкової) олії, тісто не повинно бути густим, а трохи в'язким, але рідким і текучим.
  6. Олію розливаємо тонким шаром на сковороді, виливаємо тісто і смажимо з двох боків.

Млинці можна подавати з варенням, медом. Іноді їх змащують густою сметаною. Але також можна застосовувати будь-яку іншу начинку.