Смачне кремоподібне пюре виходить із сухого колотого гороху. На полицях сучасних магазинів не складе проблеми знайти цей продукт. На власний розсуд вибирайте зелений або жовтий горох, в результаті приготування у вас вийде пюре не тільки різного кольору, але і з різними смаками.
Відміряйте потрібну кількість гороху, ретельно промийте під проточною водою і пересипте в товстостінну каструлю або сотейник. Багато господині вважають за краще варити горохове пюре в глибокій чавунній сковороді. Замочувати сухий горох перед варінням не варто, він стане жорсткішим, і пюре вийде з крупинками.
Залийте горох водою і поставте на середній вогонь, як тільки рідина почне закипати, додайте до неї 0,3 ч. л. харчової соди і добре перемішайте. Саме цей секретний інгредієнт дозволяє набагато швидше зварити горох. До того ж, пюре вийде набагато ніжнішим і смачнішим.