JNL - приватне виробничо-торгове підприємство

+38 (0462) 672100

Данці запевняють, що це одна з найшвидших їх національних страв: готується лише 10–15 хвилин. Щоправда, упускають, що ще годину супчику треба натомитися на плиті. Але це не має значення, адже оригінальний гороховий суп по-датськи виходить неймовірно смачним і ароматним.

Копченості беріть на свій смак. Я люблю копчену курячу грудку або м'ясо зі свинячих ребер. Тимьяна досить однієї гілочки, він тут для легкого пряного післясмаку. У холодну пору року цей суп особливо актуальний: виходить наваристим і дуже ситним. У скандинавських країнах дуже люблять подібні страви.

Складові:

Горох сухий - 2 склянки

Копчені свинячі ребра - 200 грам

Цибуля - 3 штуки

Морква – 2 штуки

Стебло селери - 2 штуки

Оливкова олія - 2 столові ложки

Вода – 6 склянок

Петрушка сушена - 4 столові ложки

Чебрець - за смаком

Сіль за смаком

Чорний перець (мелений) - за смаком.