Данці запевняють, що це одна з найшвидших їх національних страв: готується лише 10–15 хвилин. Щоправда, упускають, що ще годину супчику треба натомитися на плиті. Але це не має значення, адже оригінальний гороховий суп по-датськи виходить неймовірно смачним і ароматним.
Копченості беріть на свій смак. Я люблю копчену курячу грудку або м'ясо зі свинячих ребер. Тимьяна досить однієї гілочки, він тут для легкого пряного післясмаку. У холодну пору року цей суп особливо актуальний: виходить наваристим і дуже ситним. У скандинавських країнах дуже люблять подібні страви.
Складові:
Горох сухий - 2 склянки
Копчені свинячі ребра - 200 грам
Цибуля - 3 штуки
Морква – 2 штуки
Стебло селери - 2 штуки
Оливкова олія - 2 столові ложки
Вода – 6 склянок
Петрушка сушена - 4 столові ложки
Чебрець - за смаком
Сіль за смаком
Чорний перець (мелений) - за смаком.