Складові:
1 літр соєвого чи звичайного молока;
1,5-2 склянки горохового борошна;
1 червоний болгарський перець;
4 ст. оливкової олії;
3 зубчики часнику;
1 ст. бурякового соку;
1 ч. л. меленого коріандру;
1 ч. л. солі;
0,5 ч.л. мускатного горіха;
0,5 ч.л. чорного перцю;
0,5 ч.л. сухого майорану.
Приготування:
Насамперед поріжемо перець на дрібні шматочки. Чим дрібніше, тим краще.
Невеликий шматочок буряків натираємо на дрібній тертці та за допомогою марлі віджимаємо з буряка сік. Якщо вийшло трохи більше за столову ложку – нестрашно.
Борошно висипаємо у велику страву. Кількість її беремо залежно від бажаного результату: хочемо щільний паштет - відміряємо дві склянки; хочемо ніжнішу консистенцію – півтора.
Тепер доводимо молоко до кипіння, виливаємо в борошно і відразу ж перемішуємо блендером, таким чином заварюючи горохове борошно. В результаті виходить однорідна густа жовта маса.
Відправляємо в горохову масу решту компонентів, за винятком перцю.
Знову беремо в помічники блендер і перемішуємо горохову масу знову. Вона набуде звичного рожевого відтінку.
Залишається тільки відправити в наш паштет шматочки солодкого перцю, ще раз все перемішати та спробувати – чи достатньо спецій та солі.
На кілька годин прибираємо готовий паштет у холодильник.
Паштет готовий! Смачного!