JNL - приватне виробничо-торгове підприємство

+38 (0462) 672100

 

Складові:

1 літр соєвого чи звичайного молока;

1,5-2 склянки горохового борошна;

1 червоний болгарський перець;

4 ст. оливкової олії;

3 зубчики часнику;

1 ст. бурякового соку;

1 ч. л. меленого коріандру;

1 ч. л. солі;

0,5 ч.л. мускатного горіха;

0,5 ч.л. чорного перцю;

0,5 ч.л. сухого майорану.

 

Приготування:

Насамперед поріжемо перець на дрібні шматочки. Чим дрібніше, тим краще.

Невеликий шматочок буряків натираємо на дрібній тертці та за допомогою марлі віджимаємо з буряка сік. Якщо вийшло трохи більше за столову ложку – нестрашно.

Борошно висипаємо у велику страву. Кількість її беремо залежно від бажаного результату: хочемо щільний паштет - відміряємо дві склянки; хочемо ніжнішу консистенцію – півтора.

Тепер доводимо молоко до кипіння, виливаємо в борошно і відразу ж перемішуємо блендером, таким чином заварюючи горохове борошно. В результаті виходить однорідна густа жовта маса.

Відправляємо в горохову масу решту компонентів, за винятком перцю.

Знову беремо в помічники блендер і перемішуємо горохову масу знову. Вона набуде звичного рожевого відтінку.

Залишається тільки відправити в наш паштет шматочки солодкого перцю, ще раз все перемішати та спробувати – чи достатньо спецій та солі.

На кілька годин прибираємо готовий паштет у холодильник.

Паштет готовий! Смачного!