Складові
- 300 г.перлової крупи
- 1 банка тунця в олії
- 2 головки цибулі
- 3 часточки часнику
- 1 кабачок цукіні
- 1-2 моркви
- 1 невеликий солодкий червоний болгарський перець
- 3 ст.ложки оливкової або соняшникової олії
- сіль
- перець чорний мелений
Покроковий рецепт приготування
Перловку залити водою і залишити на пару годин, після злити воду, перекласти крупу в каструлю, залити 3,5 склянками води (я заливаю окропом) і готувати на повільному вогні, помішуючи приблизно 30-35 хвилин.
У сотейнику або глибокій сковороді розігріти масло, обсмажити в ньому очищені і дрібно решті овочів. Гасити овочі хвилин 10, помішуючи, вони повинні трошки хрумтіти.
Додати готову перловку та тунець разом з маслом, акуратно перемішати, посолити за смаком, поперчити. Закрити кришку і готувати ще 5 хвилин. Чудова перлова каша з тунцем та овочами готова! Подавати негайно, за бажанням можна додати гострий перчик чилі.
Смачного!