Суп гороховый по-словацьки
На 1,5 склянки суцільного сушеного гороху потрібно взяти:
- Приблизно 3 літри води;
- 2 середні картоплини;
- 1 цибулину;
- 1 ст.л соняшникової олії;
- 1/4 склянки подрібнених волоських горіхів;
- Сіль, чорний мелений перець за смаком.
Для прикраси:
- Зелень свіжа;
- Житні сухарі.
Почнемо готувати
- Залийте горох холодною кип'яченою водою і залиште на кілька годин набухати. Потім закип'ятіть підсолену воду і додайте горох. Зачекайте, щоб вода закипіла.
- Після цього зменшіть трохи вогонь і варіть під закритою кришкою доти, поки горох не стане м'яким, але ще не зовсім вареним. У цей час додайте в суп очищену і нарізану кубиками картопля.
- Поставте сковороду на вогонь, розігрійте олію та обсмажте дрібно нарубану цибулю до прозорого стану.
- Потім додайте подрібнену соломкою моркву і обсмажте, поки морква не посвітлішає. Додайте засмажку в суп.
- Горіхи обсмажте на сухій сковороді. Залишіть остигати, після чого подрібніть їх у ступці до дрібної крихти. Додайте в суп горіхи, вимкніть вогонь та потримайте під кришкою на плиті близько 10 хвилин.
- Готовий суп розлийте по тарілках, посипте свіжою зеленню та сухариками.