JNL - приватне виробничо-торгове підприємство

+38 (0462) 672100

Всесвітній день зернобобових відзначається щорічно 10 лютого. День заснований Продовольчою і сільськогосподарською організацією ООН, скорочено ФАО, щоб підкреслити важливість зернобобових культур: квасолі, гороху, сочевиці, нуту і люпину, як джерела продовольства.

Бобові з найдавніших часів є невід'ємною частиною раціону людини і є основним інгредієнтом національних страв багатьох народів. Крім поживної цінності та користі для здоров'я, у бобових є й інші переваги: вирощування бобових вигідне для фермерів і добре для навколишнього середовища.

Зернобобові культури - чудове джерело білка і клітковини, а також заліза, цинку і вітамінів групи В. Вони не містять глютену і мають низький глікемічний індекс. Завдяки цьому зернобобові - важлива частина раціону вегетаріанців, веганів, діабетиків, а також людей, які страждають від непереносимості глютену. Крім того, складно переоцінити важливість зернобобових як джерела білка в регіонах, де населенню фізично або економічно не доступні м'ясо і молочні продукти.