JNL - приватне виробничо-торгове підприємство

+38 (0462) 672100

Суп гороховый по-словацьки

На 1,5 склянки суцільного сушеного гороху потрібно взяти:

  • Приблизно 3 літри води;
  • 2 середні картоплини;
  • 1 цибулину;
  • 1 ст.л соняшникової олії;
  • 1/4 склянки подрібнених волоських горіхів;
  • Сіль, чорний мелений перець за смаком.

Для прикраси:

  • Зелень свіжа;
  • Житні сухарі.

Почнемо готувати

  1. Залийте горох холодною кип'яченою водою і залиште на кілька годин набухати. Потім закип'ятіть підсолену воду і додайте горох. Зачекайте, щоб вода закипіла.
  2. Після цього зменшіть трохи вогонь і варіть під закритою кришкою доти, поки горох не стане м'яким, але ще не зовсім вареним. У цей час додайте в суп очищену і нарізану кубиками картопля.
  3. Поставте сковороду на вогонь, розігрійте олію та обсмажте дрібно нарубану цибулю до прозорого стану.
  4. Потім додайте подрібнену соломкою моркву і обсмажте, поки морква не посвітлішає. Додайте засмажку в суп.
  5. Горіхи обсмажте на сухій сковороді. Залишіть остигати, після чого подрібніть їх у ступці до дрібної крихти. Додайте в суп горіхи, вимкніть вогонь та потримайте під кришкою на плиті близько 10 хвилин.
  6. Готовий суп розлийте по тарілках, посипте свіжою зеленню та сухариками.